Fra d. 28. januar til d. 3. februar 2019, huser Svendborg den 2. udgave af tegneseriefestivalen Svendborg Graphic

Den 2. udgave af tegneseriefestivalen i Svendborg sætter et særligt fokus på Frankrig gennem forskellige initiativer, bl.a. en fremvisning af den fremragende animationsfilm Trillingerne fra Belleville af Sylvain Chomet, et foredrag om Tintin torsdag d. 31. januar kl. 19.00, udstillingen af den berømte tegnserie Valérian af Christin og Mézières, som er skabt i samarbejde med Institut français og forlaget Dargaud, og endelig 300 tegneserier udlånt af Institut Français, som stilles til rådighed for festivalens besøgende – alt dette i den såkaldte Salon Francais, som er indrettet specielt til lejligheden i Svendborg Biblioteks lokaler.

Tintin, en ung mand på 90 år
Det er svært, ikke at tale om Tintin i år i Svendborg, set i betragtning af at det hele startede d. 10. januar 1929 i den belgiske avis Le XXe Siècle, hvor reporteren og hans trofaste hund Terry tog afsted for at se nærmere på « sovjetternes land  »Tintin i Sovjetunionen
Thomas Thorhauge, som er en begejstret læser af reporteren med den karakteristiske hårtots eventyr, fortæller d. 31. januar på Svendborg Bibliotek, hvorfor Tintin efter alle disse år bevarer sin fascinationskraft for et bredt transgenerationelt og internationalt publikum.

For at se programmet for Svendborg Graphic, KLIK HER!

Institut français er samarbejdspartner med Svendborg Graphic