LOOKING FOR EUROPE – D. 28. APRIL KL. 19.30 I SKUESPILHUSET KØB BILLETTER HER

“En bølge af populisme skyller for tiden hen over Europa med alarmerende konsekvenser for det europæiske valg i 2019”, siger den franske filosof og aktivist Bernard-Henri Lévy – BHL i folkemunde – i sit nye, intellektuelle one-man show Looking For Europe.
Han kan ikke bare sidde stille og se til, mens Europa langsomt smuldrer, så han rejser ud for at tegne situationen op på denne måde:

“Vores Europa er i fare, kritik, krænkelser og katastrofale udryddelser :

Stop med at genopbygge Europa
Genopdag “den rene sjæl” i de nationer, der udgør kontinentet.
Genfind den såkaldt “tabte identitet”, som kun eksisterer i fantasien hos folkeforførere
Sådan lyder parolerne, som populisterne spreder ud over hele Europa.”

Med scenen sat på et hotelværelse i Sarajevo, fremfører BHL sine holdninger om Europa, der bliver angrebet indefra af falske profeter, som berusede af vrede, føler at de igen har fået taletid. Europa, der allerede to gange i løbet af det 20. århundrede er blevet reddet fra undergang, er nu ladt alene tilbage af sine to store allierede på den anden side af kanalen og Atlanterhavet, for ikke at glemme den åbenlyse indtrængen af Kreml og sårbarheden over for den kinesiske imperialismes umættelige appetit;

BHL fortsætter: “Europa med sine love, demokratier, og ideer; tilflugtsstedet, der siden oplysningstiden har fungeret som et hjem for det frie individ og som rollemodel for undertrykte over hele verden – har tilsyneladende mistet mælet og er blevet drænet for energi. Europa sidder med hænderne dækkende for ansigtet, med truslen om at miste sin fremtid hængende over hovedet. Jeg hverken kan eller vil sidde stille, mens katastrofen indtræffer.”

Den franske filosof, forfatter, filmmager, aktivist, som er en del af den internationale franske bevægelse fra 1976, “Nouveaux Philosophes” (nye filosoffer), gentager sin pilgrimsfærd, som påbegyndtes i 2014 med stykket Hotel Europa. Lévy besøger over 2 måneder inden det europæiske valg i maj 2019 over 20 byer med en forestilling, som kalder på demokratisk modstand og fornyet håb.

På engelsk, med danske overtekster.
I samarbejde med La Règle du Jeu, Quartier Libre og Det Franske Institut i København