Oplev forfatter Olivier Roy i en kritisk samfundsdebat i selskab med chefredaktøren Erik Bjerager den 9. maj 2019 kl 19.30 i Kristeligt Dagblads lokaleR i anledning af hans seneste udgivelse.

Se Olivier Roy fortælle om sin nye bog “Er Europa kristent?” (Is Europe Christian?) på : interview af Lotte Folke Korsholm.

 

  • Interviewet foregår på engelsk

D. 9. maj 2019 kommer Olivier Roy til Danmark i anledning af, at hans seneste værk “Er Europa kristent?” er blevet oversat til dansk (udgivet hos forlaget Vandkunsten) på den såkaldte Europadag som optakt til det kommende europavalg den 26. maj 2019.

“Er Europa kristent?”

Europa har i årtier debatteret sin kristne identitet i lyset af indvandring og sekularisering. I Er Europa kristent? spørger Olivier Roy: I hvilken forstand er vi europæere stadig kristne? Er islam og sekulariseringen virkelig de alvorligste trusler mod kontinentets kristne værdier? Er det snarere religiøsiteten, og ikke kristendommen, der er under pres?

Er vi i færd med at reducere kristendommen til identitet og politisk kultur, hvis vigtigste symboler er homoægteskaber, abort og aktiv dødshjælp?

Er Europa kristent? handler om de betingelser, vi lever under som moderne arvinger til en kristen fortid. Ifølge Olivier Roy må vi europæere søge efter kernen i det liberale samfunds værdier og det, der er tilbage af den kristne erindring.

Er Europa kristent? bekræfter endnu en gang Olivier Roys position som en skarp iagttager af samtiden.

Olivier Roy er forskningschef hos CNRS og underviser på det Europæiske Institut i Firenze. Han er ligeledes forfatteren bag bøgerne; L’islam mondialisé (2002), La Sainte Ignorance. Le temps de la religion sans culture (2008), En quête de l’Orient perdu (2014) og nu L’Europe est-elle chrétienne ? (2019)

 

I samarbejde med forlaget Vandkunsten.