Leïla slimani kommer og præsenterer sin roman ”Vuggesang” (Goncourt prisen 2016) på Det Kongelige Bibliotek torsdag d. 8. november kl. 20.00

  • interview på engelsk

Leïla Slimani er født i Rabat i Marokko i 1981 og her går hun i skole på det franske gymnasium Descartes, ind til hun flytter til Paris i 1999, hvor hun tager sin videregående uddannelse på Sciences Po og senere på ESCP Europe for at uddanne sig inden for medieområdet. I 2008 begynder hun sin karriere som journalist for magasinet Jeune Afrique, hvor hun skriver om Nordafrika. Hun stopper i 2012 for at hellige sig den litterære skrivekunst.

I 2014 udgiver hun sin første roman, Dans le jardin de l’ogre, som får stor opmærksomhed fra kritikerne, og hvor hun kommer ind på emnet kvindelig seksuel afhængighed. Hendes anden roman, Chanson douce, modtager Goncourt prisen i 2016, og hendes forfatterskab får øjeblikkeligt en international dimension. I 2017 kommer hun atter i mediernes søgelys ved udgivelsen af Sexe et mensonges : la vie sexuelle au Maroc, som skaber stor debat.

I november 2017 udnævner den franske præsident Emmanuel Macron hende til personlig repræsentant for den fransksprogede verden, og hun har i dag sæde i De Fransktalende Landes Permanente Råd i Den Internationale Organisation for de Fransktalende lande,OIF.

Leïla Slimani har i alt skrevet otte bøger.

Chanson douce
Med udgangspunkt i en dagsnyhed, et dobbelt barnemord i 2012 i New Yorks pæne kvarterer, beretter bogen den overvældende historie om en barnepige, der dræber de børn, som hun passer for et småborgerligt parisisk par. Men ud over denne trivielle historie og gennem den præcise beskrivelse af det unge par og af barnepigens fascinerende og mystiske person, er det vores epoke, som afsløres med dens opfattelse af kærlighed og opdragelse, forhold styret af domination og penge, klasse- eller kulturelle fordomme.
Leïla Slimanis afpillede og skarpe skrivestil, hvor glimt af en dunkel poesi bryder igennem, skaber en fortryllende spænding lige fra bogens første side.

Chanson douce er udgivet på dansk under titlen Vuggesang fra forlaget Rosinante & Co

Den danske udgivelse af Chanson douce er støttet af Institut français. 

Bestil en billet allerede nu ved at KLIKKE HER!

– – – – – – – – – – – –

Photo Catherine Hélie © Editions Gallimard