Den fransk-rwandanesiske rapper og forfatter Gaël Faye kommer til København for at modtage Den frankofone litteraturpris (Prix Littéraire des Ambassadeurs de la Francophonie), som uddeles af de fransktalende landes ambassadører i København til den bedste fransksprogede bog, der er udgivet på dansk i år.

Prisen overrækkes af Prinsesse Marie d. 6. november, men allerede dagen før, tirsdag den 5. november kan du møde ham i Tranquebar Rejseboghandel kl. 18-19, hvor han vil introducere sin bog “LILLE LAND”.

Allerede før han fik den prestigefyldte franske litteraturpris Prix Goncourt des Lycéens for “Petit Pays” (Lille Land), var han en kendt rapper i Frankrig, så det er med andre ord en alsidig kunstner, du vil møde.

Arrangementet foregår på engelsk. Fri entré.

Derudover laver Gaël Faye en bogsignering onsdag d. 6. november kl. 17.30 på Den Franske Bogcafé på Fiolstræde 16.

“LILLE LAND” handler om at være barn under folkemordet i Rwanda:
Burundi 1992. Bogens fortæller, Gaby er 10 år. Han bor sammen med sin lillesøster og sin franske far og rwandiske mor i hovedstaden og fortæller om drengestreger og kammeratskab. To år senere bliver tutsier i Rwanda myrdet, og Gabys mor tager af sted for at finde overlevende. Forgæves. Myrderierne breder sig til Burundi, og pludselig er en ven ikke en ven, men en tutsi, hutu eller hvid. Gaby er vidne til forældrenes skilsmisse og til den forvandling, der sker med hans elskede land.

Foto: L’Express