HISTORIER OM NATURLIGE  FARVESTOFFER

FOREDRAG MED DOMINIQUE CARDON

I forbindelse med Dominique Cardons besøg i København ville det glæde François Zimeray, Frankrigs Ambassadør i Danmark at se Dem på det Thottske Palæ.

Dominique Cardon er historieforsker og emeritus forskningsdirektør på CNRS. Hun er ligeledes medlem af den internationale forskningsgruppe Researchers into Dyes in History and Archaeology, samt forfatter til talrige værker om naturlige farvestoffers historie og og identifidation af farvestoffer i arkæologiske tekstiler.
Hun har modtaget adskillige hædersbevisninger: prisen « Art et Science de la Couleur » af L’Oréal funden i 2003, og UNESCO medaljen « Penser et construire la Paix » i 2006 for hendes indsats inden for International Symposiums and Exhibitions on Natural Dyes (ISEND), tværfaglige kongresser, som samler i hundredvis af passionerede fagfolk fra hele verden inden for naturlige farvestoffer. I 2011 blev hendes samlede forskningsarbejde belønnet med den præstigefulde sølvmedalje fra CNRS.

Dominique Cardon har en stor forkærlighed for stof og farver og hun kender bedre end nogen andre de subtile brune, grønne, purpur og blå nuancer, som kan udtrækkes af planter, skaldyr og insekter. Hvad kan vi lære af de naturlige farvestoffers histore i disse tider, hvor modeindustrien ser sin økonomiske models bæredygtighed efter i sømmene ? Kan disse naturlige farvestoffer gøre tekstilindustrien til en grøn industri?

Disse spørgsmål tages op af Dominique Cardon i løbet af foredraget d. 23. november 2017 kl.16.30 til 18.30 i det Thottske Palæ. Foredraget er på engelsk.

Tilmelding HER inden d. 15. november.