Som en del af Copenhagen Photo Festival afholder vi fernisering for fotoudstillingen “Tell Me About Home” med fotos fra Nuuk af den franske fotograf Charlotte Lakits.

Charlotte Lakits er fransk fotograf, født i Paris i 1994. Hun voksede op i et multikulturelt miljø med familiemedlemmer fra hele Europa og brugte mange af sine teenageår på at finde ud af, hvad ‘hjemme’ var for hende. Denne undren forlod hende aldrig rigtigt.
Senere studerede hun filosofi og skrev en afhandling om forholdet mellem steder og identiteter i en mobil verden. Sommeren efter hun blev færdig, rejste hun til Nuuk og begyndte at samle portrætter og historier til hendes første dokumentarprojekt – Tell Me About Home.

“Jeg ankom til Nuuk en tirsdag. En kold vind blæste, mens jeg gik igennem de tomme gader ved middagstid. Opløste afstandene på en tåget sommerdag. Men jeg kunne se dem gennem tågen. Overalt. Bjergene. Havet. Som afgrænsninger. Naturen som en barriere, der ikke vil lade dig slippe væk. Grønlands arktiske klima og landskab gør det ganske enkelt umuligt at færdes i bil mellem byerne. Som den mest nordligt beliggende hovedstad på jordens største ø er Nuuk geografisk isoleret. Men som Grønlands vigtigste kulturelle, politiske og økonomiske centrum, som en arktisk metropol, er byen på mange andre måder tæt forbundet til resten af verden. Og byen vokser hele tiden. I 1978 var der 8.527 indbyggere, og i dag, 40 år senere, er Nuuks befolkning næsten på 18.000. Mange af indbyggerne kommer fra små byer og afsidesliggende områder og Nuuk er hjem for en tredjedel af den grønlandske befolkning. 80 % af dem, som bor der, er grønlandske. 14,5 % er danske. Da jeg ikke havde nogen anelse om hvem de resterende kunne være, begyndte jeg at undersøge det. Her er nogle historier, om de mennesker, jeg mødte. Nye og gamle indbyggere. Mennesker fra Grønland. Mennesker fra hele verden. Mennesker, som bor i Nuuk. Nuuks beboere.”

Den grønlandske sanger og DJ AVIAJA vil optræde til ferniseringen, og vi byder på franske forfriskninger.

Sanger og DJ Aviaja bor i København. Som DJ er hun erfaren og har spillet på de fleste upfront clubs i Danmark. Desuden har hun spillet på alle de største festivaler som Roskilde Festival, Distortion, Strøm og Coma Club.
Aviaja er kendt for sit høje energiniveau, gode mixing-skills og kontakt med publikum. Hendes stil som DJ er elektronisk, dance, house, deep house, progressive house, tech house og techno.

Fotoudstillingen vil blive vist indtil starten af oktober.

Åbningstider i perioden:
Mandag – torsdag: 9.00-17.00
Fredag: 9.00-16.00