Éric Vuillard, vinder af Goncourtprisen i 2017, deltager i to litterære møder i København d. 23. Og 24. oktober.

Møderne er på fransk og oversættes til dansk.

  • ONSDAG D. 23. OKTOBER KL. 16.30 PÅ CINEMAKET
    Litterært møde fulgt af en fremvisning af filmen “Nat og Tåge” af Alain Resnais. For mere information klik her
  • TORSDAG 24. OKTOBER KL. 17 I POLITIKENS BOGHAL
    Vuillard i samtale med sin danske oversætter Peer Bundgaard

Éric Vuillard bevæger sig i Historiens kulisser og afdækker de inderste og mest skjulte følelser, aftaler, svigt og sejre, og tager ofte udgangspunkt i en enkelt person, en enkelt begivenhed.

Dagens orden
På et hemmeligt møde den 20. februar 1933 i rigsdags-præsidentpaladset samler Adolf Hitler og Hermann Göring 24 af Tysklands mest fremtrædende industrimagnater. Til stede er cheferne for blandt andet Agfa, Allianz, BASF, Bayer, IG Farben, Krupp, Opel, Siemens, Telefunken og Varta. De helt tunge drenge. Formålet er at tilbyde dem en handel med nazisterne, der ønsker finansiel støtte til det kommende Rigsdagsvalg. Til gengæld lover Hitler og Göring at tilgodese den tyske industri under en senere magt-overtagelse og forsikrer de fremmødte om, at det næste valg nok bliver det sidste i mange år fremover. Stabilitet og forudsigelighed. Udryddelsen af den kommunistiske trussel, opløsning af fagforeninger og krigsøkonomi. Listen er lang. De tager alle checkhæftet frem og udskriver straks for hundrede tusindevis af Reichsmark.
Den 12. februar 1938 mødes Hitler med den østrigske kansler Schuschnigg i Hitlers residens Berghof. Formålet er at intimidere Schuschnigg til at acceptere en de facto nazificering af Østrig og kommende indlemmelse i Nazityskland.
Når humor bliver sort, taler den sandt.” Éric Vuillard.

Billede: © Babelio.com