De Franske Institutter i Danmark, Norge og Sverige organiserede d. 11. september et fransk-nordisk arrangement omkring temaet personlig medicin og biomarkører i København. Dagsarrangementet var organiseret i samarbejde med Business France og Biopeople og blev afhold på Københavns Universitet i Mærsk Tårnet, hvor over 60 deltagere var mødt frem : virksomheder, start-ups, klynger, forskningsinstitutter og forskere.

Frankrigs Ambassadør i Danmark, François Zimeray, og Innovationsfondens direktør, Peter Høngaard, åbnede arrangementet. De mindede om, hvor vigtig forskningen inden for disse emner er, særligt for vore europæiske samfund – forskningsområder, som vil revolutionere både behandling og forebyggelse, og som er helt centrale for innovation inden for diagnose, prognostik, behandling og administrering af lægemidler.

 

Med deltagelse af en snes virksomheder kan dette arrangement betegnes som en stor succès, som kan bidrage til at skabe nye offentligt-private samarbejder inden for Horizon 2020 programmet og særligt gennem Eurostar ordningen, som henvender sig til små og mellemstore virksomheder.

Arrangementet illustrerer desuden et vigtigt punkt på den franske dagsorden. I juli 2017 lancerede den franske premierminister Edouard Philippe de to første franske platforme for genomisk højhastighedssekventering, som vil give alle adgang til genomisk medicin og forkorte langvarige diagnoser og samtidig gøre det muligt at tilrettelægge bedre behandlingsstrategier.  

For yderligere information : Frankrigs plan for genomisk medicin 2025

Link til hjemmesiden : https://aviesan.fr/aviesan/accueil/toute-l-actualite/plan-france-medecine-genomique-2025 link til det engelske dokument nederst på den franske side.