Fabien Pazuki arbejder med grundforskning. Han beskæftiger sig med talteori og aritmetisk geometri og noget af hans forskning er relateret til udviklingen af kryptografi.
Ud over sine forskningsaktiviteter står Fabien Pazuki bag flere initiativer, der har til hensigt at promovere det franske sprog og internationalt samarbejde.
Han har således bl.a. støttet oprettelsen af matematikkurser på fransk på Institut for Matematik ved Københavns Universitet, med det formål at forberede  KUs studerende til et Erasmus+ udvekslingsophold i Frankrig.
Fabien står ligeledes bag Københavns Universitet besluting om at slutte sig til Frankrig og CNRS og deltage i et samarbejdsprojekt med Sydafrika og Madagaskar for her at udvikle forskning inden for talteori og videregående uddannelse i matematik. Det drejer sig om IRN GANDA-partnerskabet 2018-2021.
Fabien, som selv er tidligere elev fra Prins Henriks Skole, besøger regelmæssigt sin gamle skole for at overbringe sin lidenskab for matematik til eleverne i udskolingen og på gymnasiet som en del af Math en Jeans-projektet.