Mere end 2500 elever deltog i den online test, der kvalificerer skolerne til sprogkonkurrencen i fransk, tysk og spansk; DM i Sprog. Hver elev skulle besvare 60 spørgsmål inden for ordforråd, grammatik eller kultur i følgende kategorier; fransk i grundskolen, fransk i gymnasiet, tysk i grundskolen, tysk i gymnasiet samt spansk i gymnasiet.

D. 23. november 2017 mødtes de endelige finalister inden for alle kategorierne til finalen på Marie Kruses Skole i Farum. Der var blevet pyntet flot op i både Frankrigs, Tysklands og Spaniens farver på skolen, som venligst havde tilbudt at være vært for arrangementet. Hele dagen igennem blev der quizzet og spillet udfordrende spil på sprogene fransk, tysk og spansk.

Elevværterne på Marie Kruses Skole tog deres rolle seriøst, og det er takket være dem, at spillene i kvartfinalerne, semifinalerne og selve finalen forløb upartisk og skarpt, mens humøret samtidigt var højt. De mere end 130 personer, der deltog i arrangementet, var de konkurrerende hold, lærerne, tilskuere, juryen og elevværterne.

Bravo til alle holdene og lærerne, der deltog i 4. udgave af DM i Sprog!

Institut français vil gerne takke arrangørerne på Marie Kruses skole, og særligt Lone Holm for hendes værdifulde hjælp i planlægningen af dette landsdækkende arrangement. Vi vil også gerne takke Europa-Kommissionen for dens støtte.

Resultaterne 2017 for kategorien fransk:

Grundskole :

 1. Rygaards Skole (Hellerup)
 2. Katrinebjergskolen (Aarhus)
 3. Marie Kruses Skole (Farum)
 4. Henriette Hørlücks Skole (Odense)
 5. Bagsværd Kostskole (Bagsværd)
 6. Marie Mørks Skole (Hillerød)

Gymnasium :

 1. Gammel Hellerup Gymnasium (Hellerup)
 2. Sankt Annæ (Valby)
 3. Helsingør Gymnasium (Helsingør)
 4. Skanderborg Gymnasium (Skanderborg)
 5. Marie Kruses Skole Gymnasium (Farum)
 6. Espergærde Gymnasium og HF (Espergærde)