La Cité internationale des arts blev grundlagt i 1965 og er i dag en af verdens største kunstnerresidencer. Det store antal af kunstnere (flere end 22.000 kunstnere har være på et ophold siden grundlæggelsen), den ideelle beliggenhed i hjertet af Paris og de gode rammer for kunstneren, som sættes i centrum af sit projekt, gør la Cité til en vigtig aktør i det kulturelle landskab – både i Paris og internationalt.

La Cité internationale des arts er er beliggende i to forskellige områder i byen, nemlig i le Marais og på Montmartre. I samarbejde med 135 organismer fra 52 lande, modtog la Cité i 2016 flere end 1200 kunstnere fra 90 lande, som beboede de 300 atelier-boliger i centrum af Paris. Alle franske og internationale kunstnere (inden for alle discipliner), kuratorer og intellektuelle har mulighed for at søge om ophold af mellem 2 mdr. og 1 års varighed.

Dette ambitiøse projekt, som udspringer af ønsket om at samle kunstnere fra hele verden i Paris, giver la Cité en særegen status, der støtter den kunstneriske udveksling og kreativitet. Steder faciliterer den interkulturelle dialog og mødet mellem kunstnerne, publikum og professionelle fra kulturområdet.

Ansøgningsfrist:  d. 1. september 2018

Tilbagemelding til ansøgere: fra start november 2018

Ophold: Opholdene starter i januar 2019 og forløber i en periode af 2 mdr. til 1 år. (Eksempel: start på ophold i januar 2019 og afslutning i december 2019).

For ansøgere: https://www.citedesartsparis.net/commissions-automne-2018

Adresse: 18 rue de l’Hôtel de Ville, 75004 Paris

Hjemmeside: www.citedesartsparis.fr

Facebook & Instagram: @citedesartsparis

Twitter: @citedesarts