I anledning af 50-året for maj 1968 viser Institut français fra d. 2. maj og hen over sommeren en fotoudstilling af Philippe Gras, som giver indblik i begivenhederne og tidens tendenser og kultur.

Udstillingen åbnes d. 2. maj kl. 17.00 af ambassadør Francois Zimeray og Niels Ivar Larsen fra avisen Information. Der bydes på vin og ost. Alle er velkomne.

Denne udstilling af 43 fotografier taget af Philippe Gras i Frankrig i løbet af maj 1968, er et vidnesbyrd om en periode, der er lige så meget en myte, som en del af historien. Under de famøse optøjer i Paris var der mange fotografer med i forreste række. Philippe Gras er blandt de fotografer, som ikke bare fangede øjeblikket og bevægelsen, men også tegnene og betydningen af denne periodes nybrud og oprør. Philippe Gras’ fotoreportage adskiller sig fra det meste af den allerede kendte dokumentation – først og fremmest på grund af fotografiernes kunstneriske kvalitet, men også ved det på én gang indlevende og distancerede blik den kaster på de indfangede øjeblikke. Udstillingen ledsages af dokumentarfilmen “Mai 68 – un étrange printemps” i to dele af Dominique Beaux med beretninger af de personer, som var med i forreste række; politikere, fagforeningsledere, civile mm.

Philippe Gras (1942-2007) var en uafhængig fotograf og kunstner, som nægtede at gå på kompromis med sine billeder. Hele sit liv rettede han kun sit kamera mod værker, emner og kunstnere, som han virkelig troede på og som han tit fulgte i årevis, samt mod de samfundsfænomener, som han fandt vigtige. Han var aldrig elitær – tværtimod. Hans arkiver vidner om en meget sikker kreativ stil, men også om en opmærksomhed på populærkulturen, motiver, som ellers ikke blev regnet for noget, og musikgenrer fra hele verden.

Dominique Beaux (1965) er historiker og forlægger ved Encyclopedia Universalis. Han har lavet en kortfilm, og er administrator for et teaterkompagni. Han har været i gang med filmen om maj ’68, siden 2007-2008. Den er produceret af Xavier Durringer og Beaux’ eget selskab.

Producent : Philippe Gras’ venneforening og  les Films des quatre Planètes.

 

Åbningstider:

Mandag-torsdag 9.00-20.00

Freddag 9.00-16.00

©Philippe Gras