Torsdag d. 19. april kl. 19.30 kan du se den franske økonom Thomas Piketty live i en videokonference om den europæiske konstruktion. Konference kan følges via livestreaming på hjemmesiden information.dk

 

  • konferencen er på fransk med engelske undertekster 

Den franske “stjerneøkonomen”, forfatteren bag Kapitalen i det 21. århundrede, deler sit syn på Europa, som en del af en foredragsrække med titlen Une certaine idée de l’Europe (En bestem idé om Europa), som kan ses i Danmark takket være et samarbejde mellem Det Franske Institut i Danmark, École Normale Supérieure og avisen Information.

Europa har altid været en idé i lige så høj grad som et landområde. Ikke desto mindre, og selvom at Europa er blevet en institution, sætter flere og flere personer spørgsmålstegn ved den europæiske konstruktion og bebrejder dens uigennemsigtighed. Ifølge kritiske ryster, styres Europa af teknikere og eksperter, og det er ophørt med at være det debatsted, som det tidligere var.
Med udgangspunkt i dette postulat har École Normale Supérieure bedt 6 navnkundige franske intellektuelle (Toni Negri, Elisabeth Roudinesco, Alain Badiou, Thomas Piketty, Myriam Revault d’Allonges og Patrick Boucheron) om hver især at give deres syn på Europa i løbet af en foredragsrække for at sætte gang i en debat på hele kontinentet.
Foredragsrækken bærer titlen
Une certaine idée de l’Europe, og vil blive vist (via livestreaming) i flere europæiske byer, hvor der vil være afsat tid til spørgsmål og debat efter hvert foredrag.

I Danmark har Det Franske Institut og avisen Information besluttet at vise konferencen med Thomas Piketty, samt at gøre arrangementet fuldstændigt elektronisk for at tilbyde konferencen og de kommentarer, som vil blive knyttet til den, til et bredt publikum.

For yderligere information om projektet Une certaine idée de l’Europe: KLIK HER

Dem, som interesserer sig for Thomas Pikettys arbejde, kan følge hans blog på Le Monde

For at få adgang til samtalen mellem Thomas Piketty og Rune Lykkeberg på Det Kongelige Bibliotek: KLIK HER