Den fransk-marokkanske forfatter Tahar Ben Jelloun deltager i festivalen Louisiana Literature fredag d. 24. kl. 12.30 i samtale med delphine de vigan samt søndag d. 26. august kl. 14.

Oplæggene vil være på fransk med danske oversættelser

Tahar Ben Jelloun blev født i 1947 i Fès i Marokko. Efter at have studeret filosofi i Rabat (hvor han skrev sine første digte) går han i gang med en ph.d. i social psykopatologi, som han færdiggør i 1975. Han udgiver romanen L’enfant de sable i 1985, som gør ham berømt i hele verden. Den følgende roman, La nuit sacrée, som udgør en slags opfølgning på L’enfant de sable, modtager le Prix Goncourt i 1987. Tahar Ben Jelloun har været medlem af l’Académie française siden 2008 og har både udgivet en del romaner og adskillige banebrydende essays.

Han blev kendt i Danmark takket være forlæggeren Per Kofod og bliver i dag udgivet af Forlaget Arvids.

Tahar Ben Jelloun deltager i festivalen Louisiana Literature for at præsentere sin seneste roman, der er oversat til dansk: Le Mariage de plaisir (Lystægteskabet).

I denne roman er der tale om en tidsbegrænset ægteskabskontrakt, som er autoriseret af Islam for de troende, som tager ud på en lang rejse. For ikke at blive fristet til at besøge de prostituerede indgår den rejsende et midlertidigt ægteskab med en ærbar kvinde og tildeler hende en medgift. Ved kontraktens udløb, afsluttes ægteskabet efter fælles accept, og den rejsende genfinder sin retmæssige hustru. Denne skik eksisterede på Profetens tid, og den praktiseres den dag i dag af shiiterne.