FRA D. 13. MARTS TIL D. 5. MAJ 2017 FEJRER DET FRANSKE INSTITUT LE PRINTEMPS DES POÈTES VED AT HUSE DEN POETISKE INSTALLATION “S’IL PLEUT ALORS JE…”

FERNISERING D. 13. MARTS KL. 17 PÅ IFD. ALLE ER VELKOMNE!

Hver år giver Le Printemps des poètes (Digternes forår) anledning til talrige arrangementer i Frankrig og på de Franske Instituter rundt om i verden. I forbindelse med årets udgave af Le Printemps des poètes har IFD besluttet at give ordet til den franske kunstnergruppe L’enjeu a des ailes. Af dette samarbejde er “S’il pleut alors je…” (Hvis det regner, så…) kommet til verden – en installation, som vil sætte dine sanser og din fantasi på arbejde under en poetisk gåtur gennem tekster, lyd, objekter og former.

Installationen er opbygget omkring en poesisamling, som består af en snes tekster, der handler om et kærlighedsbrud og er skrevet som en logbog. Teksterne ledsages af en serie af ni tredimensionelle billeder, som er lavet af råt metal, træ, metal, klaverstrenge og små mekanismer, som publikum at sætte i bevægelse. Og som et ekko til disse ni billeders diskrete lyde vil publikum kunne høre en stemme, som reciterer digtene uden eftertryk og voldsomt digterisk sving for således på en vis måde at blotlægge dem.  

OBS! du kan høre digtene blive læst op på det følgende link: paulinejupin.bandcamp.com

Du kan besøge udstillingen mandag til torsdag kl. 9:00-20:00 og fredag kl. 9:00-16:00.

Pauline Jupin (tekst & idé)

Pauline har skrevet siden hun kunne holde en blyant. Hun har studeret moderne litteratur og teatervidenskab og under studierne dannede hun den interdisciplinære kunstnergruppe L’enjeu a des ailes, og skabte allerede den gang sine første værker som forfatter og instruktør. I 2011 blev hendes digtsamling Callichaos nomineret bland finalisterne til den franske pris « Prix de la Vocation”.
Pauline Jupin har boet i København de sidste fem år og arbejder hovedsageligt som fransklærer på Det Franske Institut.

Aneymone Wilhelm (opbygning & idé)

Aneymone Wilhelm har siden 2014 arbejdet som rekvisitør på La Comédie Française, hvor hun står for skabelsen af teaterrekvisitterne, styrer dem på scenen, og laver specialeffekterne under forestillingerne.  Lysten til dette arbejde kom i 2008 efter et første samarbejdsprojekt med Pauline Jupin, som havde titlen Qu’ai-je fait de Toi.

Simon Cacheux (lyd)

Simon Cacheux er uddannet fra École Nationale Supérieure Louis Lumière (lyd sektionen), og arbejder som lyddesigner, teknologisk udforsker og installationdesigner. Han bor og arbeder i Paris, hvor han blandt andet samarbejder med  Alain Richon og Louis Dandrel i virksomheden Life Design Sonore, som han var med til at starte i 2011.

Milena Milanova (stemme & performance)

Milena Milanova er skuespiller og marionetspiller. Hun er uddannet fra Sofias Nationale Teater- og Filmakademi, fra det Nationale Konservatoriumm for Scenekunst i Pariss, og siden fra Den Royale Skole for Scenekunst i Madrid. Hun har deltaget i talrige interdisciplinære projekter i Frankrig og Bulgarien. Hendes solo Nicotine efter A. Tchekhov har vundet priser ved flere internationale festivaler og er blevet vist i ni europæiske lande.

Yéro Djigo (fotograf-videoskaber)

Sarah Andersen (oversættelse til dansk)

Joan von Essen (oversættelse til engelsk)

Catherine Boellinger (illustration af de små bøger)

* * * * *

Tak til Paul Gallois, Caroline Juy, Karim Meftah, Frédéric Pavageau og rekvisitørerne fra La Comédie Française, Matteo Laudato, Valerio Violo-Selitunnel, og holdet bag metrobyggeriet ved Nørrebroparken Metro.