Hvorfor er det så svært for kunstig intelligens at skabe musik? Og hvorledes er det første album blevet komponeret af kunstig intelligens?

I de kommende år vil kunstig intelligens kunne blive benyttet inden for talrige områder af den menneskelige aktivitet. Musikken er ingen undtagelse. Ikke desto mindre er musikken en type aktivitet, som inddrager talrige kognitive og sociale aspekter som fortsat er stort set ukendte.

I år har Jean-François Pachet og hans hold dog udfærdiget det første musikalbum komponeret af kunstig intelligens (Hello World). Jean-François Pachet vil vise, hvorfor musik i bund og grund forbliver en aktivitet, som ikke er til at få fat i, og hvorledes de bemærkelsesværdige resultater, som er blevet opnået på det seneste med kunstig intelligens, gør det muligt at gribe fascinerende spørgsmål an, hvad angår vores forhold til kunst. 

Jean-François Pachet er en fransk forsker, komponist og direktør for Spotify Creator Technology Research Lab. Han er en af pionererne inden for computermusik, som er forbundet med kunstig intelligens.

For yderligere information: http://www.scienceandcocktails.org/cph/2018/FlowMachines.html