Den franske akkordeonist Richard Galliano har som ingen anden taget fat i harmonika-instrumentet og videreudviklet dets traditionelle udtryk til et forfriskende nyt livtag med fransk jazz. Til Copenhagen Jazz Festival 2018 er han hovednavn i Den Sorte Diamant.
Tirsdag 10/7: Richard Galliano Kvartet (FR)

Læs mere og køb billetter her

Richard Galliano nærer en stor kærlighed og respekt for de franske musiktraditioner, og særligt den franske musettevals, som han drager stor inspiration fra, men også tager nye moderne steder hen. I hans nyfortolkning af genren kombinerer han inspirationskilder fra både jazz, blues, tango og brasiliansk musik. Det hele bindes sammen af kærligheden til den gode melodi, der danner en rød tråd gennem musikken, der ellers bevæger sig vidt omkring i følelser og stemninger.
Allerede som fireårig begyndte Richard Galliano at spille harmonika med undervisning fra faderen, Lucien Galliano, der selv mestrede instrumentet, og det blev startskuddet til en lang og farverig karriere, der har taget ham genremæssigt vidt omkring. Han har indspillet over 50 albums og blandt andet spillet sammen med legender som Chet Baker, Gary Burton og Ron Carter. Galliano har tidligere fejret flere triumfer i løbet af Copenhagen Jazz Festivals snart 40-årige historie, hvor han har givet koncerter i Tivolis Glassal og DR Koncerthuset.
Efter at have skrevet, spillet og udgivet musik i 30 år tog Galliano for et par år siden bestik af sit eget kunstneriske virke og markerede sit ståsted med albummet New Jazz Musette, der én gang for alle understregede hans evigt kreative og entusiastiske tilgang til jazzen.

Line-up: Richard Galliano, akkordeon, Jean-Marie Écay, guitar, Yaron Stavi, kontrabas, Jean-Christophe Galliano, trommer