ORIGAMI – af og med Satchie Noro og Silvain Nohl (FR)

Inspireret af den ældgamle japanske origami-teknik, forvandler den franske danser og performer Satchie Noro med legende akrobatiske udtryk en gigantisk shippingcontainer til et foranderligt rum fuld af bevægelse. Med grundig præcision arbejder Satchie Noro sig rundt på den 12 meter lange container, som i takt med Satchies bevægelser langsomt foldes ud til en trekant, en firkant og en rektangel.

Origami er en duet mellem en maskine og en danser, en industriel romantik, hvori en container som symbol på globalisering omfavner vores skrøbelighed som mennesker. Danser Satchie Noro og kunstner Silvain Ohl forbinder dans og flytter arkitektur og landskab gennem en spektakulær, dragende visuel og dybt poetisk oplevelse.

Bonusinfo: Origami er inspireret af den japanske kampsportsteknik af samme navn, og er en personlig fortælling om Satchie Noros far, som blev sendt hele vejen fra Japan til Frankrig i en container for at undervise i kampsporten Aikido.

Spilleinfo

Dansehallerne præsenterer:

Origami / Skabt af Silvain Ohl og Satchie Noro

Hvor: Ofelia Plads, Kvæsthusbroen, 1250 KBH K

Hvornår: 1. – 2. sept. 2018 / lørd. kl. 20, søn. kl. 14 og kl. 20

Varighed: 35 min. (uden pause)

Fri entré / Kan ses, opleves og nydes af alle.

Om Satchie Noro (FR) og Silvain Ohl (FR)
Franskfødte Satchie Ohl tog sine første spæde skridt med sin japanske far Masamichi Noro, mester i Aikido. Hun studerede klassisk dans hos den franske ballerina Wilfride Piollet. Efter et kort ophold på Deustche Opera i Berlin, blev hun en del af Berlins alternative scene som koreograf og danser (fra 1991 – 1995). Herefter tog hun tilbage til Frankrig, hvor hun arbejde med koreograferne Andy Degroat, Shiro Daimon og Mié Coquempot. I 2002 gik hun på den franske Circus School Les Noctambules sammen med Michel Nowak og stiftede samtidig sit kompagni Furinkaï. I 2006 begyndte hun at samarbejde med konstruktør Silvain Ohl og skabte Origami, som hun har turneret med i Europa og Chile.
Satchie Noro har også arbejdet sammen med Adrien Mondot, Claire B, Carlotta Sagna, James Thierré, Michel Shweizer, Mohamed Al Khatib og Pierre Meunier. I 2012 blev hun tildelt et residency som en del af Hors-Les-Murs-programmet på Institut Français. Siden 2015 har Satchie Noro været en del af ledelsen på Circus School Les Noctambules i Nanterre med Olivier Verzelen.

Credits
Danser/performer: Satchie Noro
Koreografer: Silvain Ohl og Satchie Noro
Konstruktion: Silvain Olh and Eric Noel
Musik: Fred Costa
Lysdesign: Thierry Arlot
Lyddesign: Vincent Mallet
Scenografi: Silvain Ohl
Kostumer (design): Karine De Barbarin

Co-produceret af: Centro Cultural Teatro Container Valparaiso, Les Noctambules de Nanterre, Institut Français de Santiago du Chili, Paris, La Briqueterie, CDC du Val-de-Marne, Le Centre culturel de La Norville, Le Théâtre d’Arles, scène conventionnée pour les nouvelles écritures.
Med hjælp fra: Arcadi Île-de-France, Dispositif d’accompagnements.
Med støtte fra: Conseil Général de l’Essonne and la Direction Régionale des Affaires Culturelles d’Île-de- France – Ministère de la culture et de la communication
I samarbejde med: Centro Cultural Teatro Container
Hjælp og støtte fra: Generik Vapeur, Le Citron Jaune, Centre National des Arts de la Rue, Les Noctambules de Nanterre, Brand & Nuance
Støttet af: Institut Frçais Paris

ORIGAMI er en del af det Europæiske performance netværk Aerowaves og blev udvalgt til Aerowaves Twenty 17 kunstner

Photo credit: Karine de Barbarin