French Art Days præsenterede i samarbejde med Institut français du Danemark for anden gang sin fransk-danske kulturfestival, som løb af stablen over to festlige dage i et af de populære og kreative kvarterer i den danske hovedstad. Der var særlig fokus på billedkunst og bøger i Øksnehallens store sal, hvor 20 franske og danske kunstnere havde ladet sig inspirere af årets tema: “Paris – København”.

Institut français du Danemark, som er en tæt samarbejdspartner for den nye festival, var også til stede weekenden igennem for at tage i mod festivalens besøgende. Ved Institut français-standen blev der uddelt brochurer og andet materiale. Anne Schmidt, direktør og kulturråd ved Institut français du Danemark lagde i sin åbningstale vægt på den økonomiske rolle, som udveksling på litteratur-og bogområdet spiller.

I disse krisetider har de unge franskmænd, som står bag festivalen, formået at skabe en succes. D. 19. og 20. januar besøgte ca. 2500 voksne og et par hundreder børn den gamle “kvæghal”, og tilbragte et par hyggelige timer i disse populære københavnske rammer.

Blandt de udstillede værker skal bl.a. fremhæves Pascal Lavaud og Signolets træskulpturer, som nød stor interesse fra publikum. De to kunstnere mødtes da fransk-danske Pascal Lavaud i vinteren 2011 tog til Paris for at arbejde i Signolets atelier. (Se her :  1, 2,  3)

Blandt de andre medvirkende kan nævnes Air France og streamingtjenesten Deezer, som også bifaldt den gode stemning på denne kunstneriske og festlige festival, hvis aktiviteter faldt inden for fem områder: billedkunst, gastronomi,musik, bøger og ting til børn.

Institut français du Danemark vil gerne ønske tillykke til Julie-Marine, Nicolas, Fanny og Kristoffe – arrangørerne bag French Art Days.