CLICK Festival finder sted hvert år i maj, hvor festivalen udforsker nye territorier sammen med sit publikum – alle der interesserer sig for alt det fantastiske og vilde, der sker i krydsfeltet mellem videnskab, kunst og teknologi. Nu og i fremtiden.

CLICK udvikles og produceres på Kulturværftet i Helsingør, der også danner den fysiske ramme om festivalen. Indholdet udvikles i et bredt samarbejde mellem danske og internationale kompetencer bestående af kunstnere, forskere, studerende og fagfolk i samspil med større og mindre foreninger, uddannelser og virksomheder.

CLICK Festival løber over to dage fra den 20. til den 21. maj 2017. Nye koncertformater, progressive genrer, eksperimenterende performances og rekordmange egenproduktioner præger dette års lineup på CLICK Festival, der også byder på et spændende talk- og workshop-program.

Tema: Quirky Ecologies – hvad er et ’økosystem’?

I år har festivalen ’Quirky Ecologies’ som tema og stiller bl.a. skarpt på forståelsen af natur, teknologi og samfunds indbyrdes forbindelser i en sam- og fremtid, hvor vi udfordres af teknologisk udvikling, ændrede biologiske muligheder og en kritisk udvikling for klima- og miljø. Hænger begreber som ’natur’ og ’økosystem’ altid sammen? Hvis vi åbner denne opfattelse op, kan det så også have betydning for, hvordan vi ser os selv? Og for hvordan vores ideer ændrer sig i fremtiden, hvor både den teknologiske udvikling og de biologiske muligheder rykker yderligere ved grænserne? På CLICK Festival lægger vi i 2017 under temaet ’Quirky Ecologies’ op til en genfortolkning af menneskets relation med alle andre levende ting såvel som med teknologier, politiske processer og miljøer, hvori mennesket indgår i en ligebyrdig forbindelse. Gennem talks, performances, koncerter, workshops og gastronomiske events inviterer vi publikum til at indgå i denne dialog og til at overveje deres relation til deres omverden. Blandt årets keynotes finder man bl.a. den britiske filosof og forfatter, Timothy Morton, der har været toneangivende i debatten om, hvordan vi kan forstå og diskutere økologier, klimaet og naturen.

Koncerter – fra urban og elektronisk til post-punk og noise

Koncertdelen spænder i år bredt fra den kontroversielle Mykki Blanco (US) til den gådefulde Yves Tumor (US) over til legender inden for post-punken og den postindustrielle scene med This Is Not This Heat (UK), og de to ikoniske musikere med en hel del musikhistorie på samvittigheden; Martin Rev (fra den legendariske gruppe Suicide) og Craig Leon (producer på bl.a. Talking Heads, Blondie og Ramones). Festivalens gæster kan endvidere glæde sig til dansk-internationale koncertsamarbejder som bl.a. Puce Mary (DK), der til lejligheden timer op med skotske Drew McDowall bl.a. kendt fra gruppen Coil.

Koncert-lineup byder således på: This Is Not This Heat (UK), Yves Tumor (US), Anna Zaradny (PL), Cakes Da Killa (US), Anastacia Kristensen (DK), The DJ Producer (UK), SUK / Respiration (DK), Mark N (AU), Historical Repeater (UK/DK), Etant Donnes (FR), Mykki Blanco (US), Martin Rev (US) & Craig Leon (UK), Holly Herndon (US), Puce Mary (DK) & Drew Mcdowall (UK), The Mover (DE) m.fl.

Performances – nye teknologier og scenekunstformater

Grænserne mellem mennesket og det ikke-menneskelige, hologram og human, det fysiske og det digitale flyder sammen i én helhed, når Carl Emil Carlsen og Bjørn Svin fuldender deres koncertperformance Silicium. Også nye samarbejder udviklet specielt til CLICK Festival og internationale produktioner nuancerer festivalen tema. Her kan bl.a. fremhæves franske HeHe Collectives installation Radiant Tree, der konfronterer publikum med dets indvirkning på verden. Slovenske Špela Petrič undersøger menneskets og planters underspillede kommunikation med hinanden i performancen Skotopoiesis. Og man kan glæde sig til et grotesk og farverigt møde, når den kinesiske kunstner Tianzhuo Chen møder sweiziske Aïsha Devi i en absurd-teater-performance med referencer til både det religiøse og popkultur med elementer af dans, rituelle symboler, magi og androgyne kønsudfordrende karakterer for at blive en art ekstremt billede på de små elementer, der udgør meget af vores identitet og færden på nettet og i verden.

Performance-lineup byder bl.a. på: Stallgevitter (DE), Flesh Back med Etant Donnes (FR), Anthropia af Traverse (DK), Ouroboros med Ali Hossaini (US) og Keir Wine (US), Second Body med Anarchy Dance Theatre (TW), Psaoarhtelle med Manon Anne Gillis (FR), Silicium af Bjørn Svin (DK) og Carl Emil Carlsen (DK), Aisha Devi (CH) & Tianzchou Chen (CI) m.fl.