FORCES OF THE NORTH Præsentation af 3 stærke NEXT ZONE-forestillinger
16 internationale dansere i verdensklasse

AFUK, København: 1. og 2. februar 2019 Kulturværftet, Helsingør: 3. februar 2019

(Forestillingerne spiller også på Théâtre de Suresnes, Paris: 29. og 30. januar 2019) 

NEXT ZONE PRÆSENTERER ET AMBITIØST HELAFTENSPROGRAM: SUPER HUMAN RITUAL FOR THE INUIT VIKING RUNES

FORCES OF THE NORTH er titlen på en nytænkt, nybearbejdet og samlet præsentation af tre koreografier af Next Zones kunstneriske leder Lene Boel: RITUAL FOR THE INUIT (2010), VIKING RUNES (2015) og SUPER HUMAN (2018). I de tre forestillinger medvirker et internationalt cast på 16 urbane dansere i verdensklasse.

Præsentationen har premiere i Paris på urban dance-festivalen Suresnes Cités Danse, og spiller derefter kun tre dage i København og Helsingør.
En enestående chance for at opleve eller genopleve tre af kompagniets største succeser i en nybearbejdet opsætning med et nyt, ekstremt stærkt international cast.

OM FORESTILLINGERNE:

SUPER HUMAN er en humoristisk og tankevækkende danseforestilling, som stiller skarpt på nye definitioner af mennesket og spørgsmålet om, hvorvidt vi i fremtiden skal genopfinde os selv i nye optimerede udgaver. SUPER HUMAN henter inspiration fra science fiction litteratur & -film, superhelte/ heltinder og virkelighedens videnskabelige forsøg med splejsning af hård teknologi og blød biologi.
SUPER HUMAN havde premiere i foråret 2018 på Teater Momentum, som også har co-produceret forestillingen med NEXT ZONE.

RITUAL FOR THE INUIT har under sin danske titel RITUAL spillet 125 gange siden 2010. RITUAL FOR THE INUIT er en magisk og kraftfuld danseforestilling inspireret af Inuitkultur og urbane breakdance- battles, arktisk natur og global opvarmning. Dans, musik og scenografisk lys smelter sammen til en unik forestilling om menneskets og naturens urkræfter. Koreograf Lene Boel
sammenstiller de magiske og spirituelle værdier fra traditionel inuitkultur med den rå energi og kraft fra den urbane break-dans og hip hop kultur.

VIKING RUNES er en poetisk og energiladet danseforestilling som henter inspiration i nordisk mytologi, vikinger og i kultfilmen Hunger Games. I et spil om liv og død sættes menneskets basale følelser & drifter i nyt perspektiv gennem ekvilibristisk kropssprog. I VIKING RUNES danner en gruppe frygtløse shapeshifters en klan i en verden, hvor brutale, mystiske og humoristiske spil om kærlighed, magt og håb udfolder sig. Vilde bersærker-krigere med egenskaber fra de nordiske gudinder & guder, mytologiske væsner, valkyrier og skeletkrigere befolker scenen i forestillingen.
Forestillingen havde premiere på Takkelloftet på det Kongelige Teater i 2015 med den danske titel ”7 Runer”.

KOMPAGNIET NEXT ZONE producerer nyskabende urbane danseforestillinger i et markant koreografisk univers suppleret af nykomponeret musik og scenografisk lys.
Intentionen er at udfordre og skabe nye opfattelser af, hvad dans kan udtrykke og omhandle. Kompagniet stræber mod at skabe hidtil ukendte udtryk, hvor mennesket og kroppen er i fokus, og hvor basale følelser, drifter, sanser og eksistentielle tematikker fremstilles og giver publikum anderledes bud på virkeligheden.
NEXT ZONE er et eksperimenterende dansekompagni, som skubber grænserne for hvad der er muligt og giver publikum unikke og tankevækkende scenekunstneriske oplevelser, som tager udgangspunkt i emner, der har rødder i både fortid, nutid og fremtid.

TEAM
Komponist: Rex Casswell
Lysdesigner: Jesper Kongshaug
Koreograf: Lene Boel
Dansere: Takeo Ishii (JP), Amélie Jousseaume (FR), Sofiane Tiet (FR), Angie Verleysen (B), Arthur Grandjean (FR)-, José Rodrigues (BR), Anton Schalnick (DE), Omar del Prete (IT), Martin Karlshøj (DK), Romain Boutet (FR), Kid Colombia (NL), Theo Landji (FR), Ken’jy Cyrille (FR), Mario Pounde (CM), Hocine Khiar (FR), Mehdi Belkabir (FR), Fiona Houez (FR), Lil Kev (FR).

Billetsalg via www.teaterbilletter.dk // www.helsingor-teater.dk