Vær med når Couleur Café fejrer byens mangfoldighed med stort afrikansk marked, musik- og kulturfestival. Den populære gadefestival afholdes igen i år i området omkring Skt. Hans Torv i samarbejde med VerdensKulturCentret (Nørre Allé 7)

Lørdag den 9. juni 2018 kl. 12 – 20

Gratis adgang for alle. Støt festivalen ved at købe alle drikkevarer i vores egne boder.

ÉNDAGSTUR TIL AFRIKA VIA NØRREBRO

Vi byder velkommen til et stort markedsområde og et spændende musik- og danseprogram for hele familien. Dagen starter med opvisning og workshop fra danseskolen Global Kidz. Derefter starter musikprogrammet på Skt. Hans torv med 8-mands bandet Brekete Sounds, der spiller highlife, palmwine og afrojazz fra Ghana.

I løbet af dagen vil man kunne opleve indslag med traditionel dans og trommer fra bl.a. Somalia, Cameroun og Tanzania. Vi får akrobatik fra Kenya og Lampe Fall Rythme afslutter med et højoktan show hvor publikum også selv får mulighed for at prøve kræfter med sabar-dans.

Fra Kenya kommer sangerinden Nyota Ndogo og optræder med bandet Taraab Fusion og herboende musikere fra bl.a. DR Congo og Cuba. Årets hovednavn er det spændende dansk-maliske samarbejde i 7-mands gruppen Faratuben. Selvom der er 3 danskere med i gruppen holder bandet til i Bamako og dette bliver deres første koncert i Danmark.

Oplev også en række afrodanske sangere på scenen, heriblandt Mary Nantayiro (Uganda), Ezekiel D (Eritrea) og Hadjy B (Gambia). Sceneværterne Al Agami og Afua Atingo guider gæsterne gennem programmet.

MARKED

Mere end 55 butikker, foreninger og designere deltager på det store afrikanske marked, der binder det hele sammen. I de 8 madboder vil der være rig mulighed for at smage gode retter fra alle kontinentets hjørner. Der er friskristet etiopisk kaffe, sprøde kager og friskpresset juice af sukkerrør og øko-frugt fra Uganda.

MODESHOW

En stor del af markedet har godt fat i de seneste trends indenfor afro-inspireret mode, waxprint og smykker. Vi har derfor kastet os ud i at præsentere et modeshow som løber af stablen i VerdensKulturCentrets gård ud på eftermiddagen.

AFRODANSK HYGGE

Couleur Café er en afrodansk éndagsfestival, som i 16 år har præsenteret forskellige genrer af afrikansk musik til glæde for et stadigt større publikum. Festivalen har vokset sig temmelig stor starten som en lille trommefest i et hjørne af Fælledparken. Målet er fortsat at udbrede kendskabet til mangfoldigheden i afrikansk kultur, samt at øge integration, kulturel forståelse og respekt blandt herboende afrikanere og danskere. Her er hverken sprogvanskeligheder eller integrationsproblemer, men fremragende mulighed for en snak med nye og gamle venner.