Acid Arab – fredag d. 1. juni på Distortion Ø

Projektet startede da de to franske DJs Guido Cesarsky og Hervé Carvalho, under navnet Acid Arab lancerede serien “Collections”, en række maxi-vinyler, hvor de inviterede de bedste technoproducenter til at remixe orientalsk musik fra mange forskellige genrer. I samarbejde med komponisterne Pierrot Casanova og Nicolas Borne, udgav de deres første rigtige album i 2016, hvor deres særlige lyd og vibe bliver fuldbragt ved at inddrage en række sangere og musikere, som allerede var i gang med en moderne og mere elektronisk genfortolkning af traditionel orientalsk musik – den syriske debka (organisten Rizan Saïd, Omar Souleyman, faste akkompagntør), den folkloristiske jødiske musiktradition fra Yemen (A-Wa-sangerindern) eller algiersk chaâbi (Kenzi Bourras, på næsten alle taster)… er nogle af ingredienserne.
Fra en arabisk fløjte til en kurdisk saz kurde fra en computerskabt zokra-lyd til en klassisk rytmeboks TR-808, et af de bærendre instrumnenter i acid-jazz’en kommer man vidt omkring på dette album, men man vender altid tilbage til den techno, som er Guido og Hervés udgangspunkt. På Distortion spiller de et DJ-sæt.

 

 

KillASon – lørdag d. 2. juni på Distortion Ø- Red Bull Stage

Marcus Dossavi-Gourdo alias KillASon voksede op i Poitiers med sine forældre, som var koreografer og dansere og tidligt gav ham smag for dans og musik. Som 8-årig mødte ham danserne fra Wanted Posse (en af de mest kendte hiphop dansegrupper) og opdagede derigennem den parisiske hiphop. I 2009 og derefter i 2010, da han kun var 14 år, blev han dobbelt Frankrigsmester med sin dansegruppe Undercover.

EP’en  STW2 Strange The Worl 2) er den fantasmagoriske afrunding på serien i 2 dele af “Strange the World”-projektet, hvor KillASons univers bliver yderligere forfinet musikalsk og konceptuelt. Igennem EP’ens 5 titler går kunstneren i dybden med sin forestillingsverden, som både rummer store samfundsemner og personlige historier. I nummeret “Blow”, første udspil fra EP’en, skildres et fremmedfjendsk Europa på randen af totalt sammenbrud. I pop-nummeret “Free”, fortælles der følelsesladet om kunstnerens sømandsbedstefar, som drager til Frankrig efter på mystisk vis af have mistet sin første kærlighed i Gabon. KillASon giver stemme til kvinden, som prøver at overtale sømanden, til at give slip på frygten og elske sin nye hustru. Nummeret “Ghost” fortsætter med at give genfærdene stemme: nogle gange må man forvandle sig til spøgelse, når dialog ikke er mulig. Den lysende hyldest til livet “Karma Up” byder på orientalske melodier og den rockinspirerede “Young Prince” portrætterer en magtliderlig diktatorsøns mørke tilværelse.

STW2 byder på en varm melankoli, som er svær ikke at danse til. Det er den anden halvdel af en en hybrid og mangefarvet musikalsk verden, hvir KillASon udvikler sin “Energy Music” : en rap hiphop med elektronisk groove og drømmende rock og popmelodier. En energi, som er med til at ændre verden, ikke ved at ændre den, men ved at vise den i al sin underfundighed.