torsdag d. 21. marts 2019 kl. 17.15 inviterer den franske bogcafé til en poesiaften med tre franske digtere, sandrine cnudde, tom buron og pauline jupin om temaet økologien og mennesket i naturen.

 

  • Arrangementet foregår på fransk

Efter interviewet signerer Sandrine Cnudde og Tom Buron deres værker

Digteren og fotografen Sandrine Cnudde har længe arbejdet med gartnere og landskabsarkitektur, bl.a. på Aubrac sammen med kokken Michel Bras. Siden 2006 har hun levet som “nomade” ved at rejse alene til fods i Skotland, Holland, Norge og senest i Grønland, hvor hun skrev værket Dans la gueule du ciel, en fotoillustreret digtsamling. Hver rejse er for hende en mulighed for at undersøge naturen og de skjulte bånd mellem manden og hans territorium. I hendes skrivestil inspireret af forhold mellem mennesket, naturen og dyreverdenen er der spor af et verdenssyn i bevægelse og rejsen i ens indre.

Tom Buron er født i 1992 i en parisisk forstad. Udover at have fået udgivet digte og noveller, er han først og fremmest kendt fra den litterære undergrund i Paris for at give offentlige oplæsninger fra sit lange, underjordiske digt “Le Blues du 21e Siècle”, hvoraf første udgave blev udgivet i 2015 i Le Cafard Hérétique. I 2017 fik han udgivet sit første værk, Nostaljukebox, præget af jazz og forbundet med en central sang, vaklende mellem den omtumlede tilværelse i den urbane undergrund og den spirituelle søgen. I forordet bliver værket rost til skyerne af den sorgløse digter Jack Hirschman: “Buron repræsenterer morgendagens samtidighed, som vi alle snart vil blive grebet af gennem poesien.”

Pauline Jupin (bosat i Danmark siden 2011) bevæger sig på tværs af poesi, installation og performance. Hun har som dramaturg og kurator sat værker i værk, ofte med intentionen om at tage poesien ud fra de hvide sider, ud på gaden, på caféerne, ind i en sauna, skabe et poetisk rum og invitere deltagerne ind i digtet selv. Pauline oversætter desuden poesi og teater fra dansk til fransk. Hun underviser i fransk og litteratur på Det Franske Institut i København.
Man kan følge for tiden følge i hendes Digtets Ånd projekt : https://arkivfordetaljer.dk/blogs/news

  • Sandrine Cnudde bliver også interviewet torsdag d. 14. marts kl. 18 på Café Odeon i Odense i forbindelse med festivalen Odense Lyric
  • Onsdag d. 20. marts kl. 18 Poesiens Hus deltager Sandrine Cnudde og Pauline Jupin ligeledes i en poesiaften

Dette arrangement indegår i Printemps des poètes og er organiseret i samarbejde med Lycée Français Prins Henrik, la SLC, et le festival Odense Lyric

Foto: © Sandrine Cnudde