Onsdag d. 23. november kl. 19.30 på Institut français. – Arrangementet er på fransk

Hvordan får piger i det uro-plagede nordlige Mali adgang til at komme i skole, uden fare for vold og overgreb?

Mød to stærke kvinder fra Mali, der kæmper for at sikre pigers rettigheder efter borgerkrigen: Mama Koite Doumbia, Præsident for den maliske kvindeorganisation MUSONET og Bintou Founé Sameké, Præsident for WILDAF, der arbejder for fremme af kvinders juridiske rettigheder.

Hør hvordan de – gennem ‘Giv en pige ret’- kampagnen – arbejder for at piger igen kan komme i skole, under sikre forhold.
Lone Loklindt, Kvindernes U-landsudvalg, faciliteterer mødet.

Piger og kvinder er ofte de første ofre, når borgerkrig og ufred raser, og lovløshed og vold breder sig. Faren for vold og overgreb af seksuel karakter, bortførelser og tvangsægteskaber fører hurtigt til at piger og kvinders bevægelsesfrihed indskrænkes. Piger kommer ikke i skole, eller i gang med en uddannelse, uden en særlig indsats, så snart freden er på plads.

I Mali kommer mange piger til med  ikke i skole, fordi de mangler bevis på deres eksistens.
Familien har ikke råd til en fødselsattest, eller også prioriteres drengenes skolegang før pigernes.

Gennem kampagnen ‘Giv en pige ret’ arbejder det maliske kvindenetværk MUSONET derfor på at ændre holdningen til pigers skolegang. De underviser i, hvor vigtigt det er, at piger får adgang til uddannelse på lige fod med drenge, og at piger ikke giftes bort som barnebrude. Samtidig uddeler MUSONET i samarbejde med lokale skoleledere, myndigheder og kvindeforeninger fødselsattester og ID til håbefulde skolepiger og unge kvinder, mod at forældrene indgår en kontrakt om lade pigerne gøre grundskolen færdig.

Kampagnen har haft stor succes i Mali, og bliver nu under overskriften ‘Sikker skolegang for piger’ udvidet til Gao-provinsen i det nordlige Mali, der indtil fornylig har været plaget af borgerkrig og uro. Giv en pige ret kampagnen gennemføres i samarbejde med Kvindernes U-landsvalg, der står for indsamling af midler til køb af fødselsattester og ID, samt afholdelse af uddelingsceremonier i Mali.

Læs mere på www.givenpigeret.dk  og www.kulu.dk

 
Gratis adgang, men obligatorisk tilmelding.