Torsdag d. 27. april kl. 17.00 kommer Baptiste Boryczka og taler om sin nye roman Café Krilo på Det Franske Institut.

– samtale på fransk –

Café Krilo
Hvad hvis den største trussel mod vores vestlige samfund ikke var terrorangrebene eller krigens flygtninge, men vores egen reaktion på disse fænomener ? Mangel på mod, fælles drømme, og frisind…

I hjertet af Vesterbro var Café Krilo en af kontestationen og modkulturens sidste len. Den endte med at bukke under for regimets angreb. På caféens ruiner i skyggen af bykvarterets kirke fører tre personer en forkrøblet tilværelse, mens de kæmper for at finde en mening med livet i et mere og mere reaktionært samfund. De tre venner byder trods mod vanskelige situationer og uretfærdigheder ligesom deres medborgere. Med fare for at miste livet tøver de konstant mellem at bøje hovedet for at overleve, eller flygte for at leve og kæmpe for at genoplive det skandinaviske frihedsrum.
Med elegance, humor og lethed fortæller forfatteren i denne nordiske fabel om vores moderne livs stærke dilemmaer, og han er i stand til at sætte fingeren på vores utopiske længsler.

Baptiste Boryczka er født i en forstad til Paris af forældre med polsk og flamsk afstamning. Han er uddannet lydteknikker og har først arbejdet som tekniker i et indspilningsstudie og siden som radioinstruktør på Beur FM, BFM og RMC. Takket være arbejdet på radiostationerne har han været i regelmæssig kontakt med den litterære verden, og han har stiftet bekendtskab med forskellige forfattere så som Umberto Ecco, Yasmina Khadra, Tahar Ben Jelloun og Mohamed Choukri i forbindelse med talrige litterære udsendelser, som han instrueret.
I 2003 besluttede Baptiste Boryczka at forsøge lykken i Danmark. Efter diverse småjobs i København blev han ansat i en dansk start-up, som hurtigt blev opkøbt en stor amerikansk gruppe, som han fortsat arbejder for i dag som projektleder.

Baptiste Boryxzkas første bog Korzen blev udgivet i august 2015. Café Krilo (februar 2017) er således hans anden roman, som ligesom den første er udgivet af forlaget Lemieux Éditeur.

Gratis entré, men obligatorisk tilmelding.