d. 23.-25. maj afholder roskilde universitet (ruc) et internationalt seminar med titlen “migration, udvikling og statsborgerskab” i samarbejde med apad (Association Pour l’Anthropologie du changement social et du Développement), l’Agence française de développement og københavns universitet

  • Fri entré

Den aktuelle ‘flygtningekrise’ kræver kritisk engagement og en genvurdering af forholdet mellem migration, udvikling og statsborgerskab. Befolkningsbevægelser og migration inden for og mellem samfund har formet verden i flere århundreder. Stater har udtænkt adskillige midler til at organisere og kontrolle befolkningsbevægelser ved at tillade eller forbyde “migranters” rettigheder og adgang til ressourcer og ydelser.

Den stigende kontrol af afrikanske, europæiske og amerikanske landegrænser afspejler sammenløbet mellem sikkerhed, udvikling og statsborgerskab. Dog forhindrer indskrænkende politik ikke migration; den omdirigerer den blot. De uoverkommelige forholdsregler forandrer måden, migranter eller flygtninge tilpasser sig og integrerer sig i værtslandene samt vedligeholder forholdet til deres familie ‘derhjemme’; hvilket påvirker deres opfattelse af tilhørsforhold og identitet.

Seminaret fokuserer på forholdet mellem migration og udvikling så vel som humanitær bistand samt deres forbindelser til statsborgerskab og social forandring. Vi ønsker at kaste lys på, hvordan disse nye migrationsmønstre producerer nye fremgangsmåder og opfattelser af statsborgerskab, hvad det betyder for migrationsgrupper og værtssamfund, og hvordan det påvirker den offentlige politik i oprindelses-, værts- og passagelande.

APAD blev dannet i 1991 og har som formål at promovere den videnskabelige udveksling og dialog mellem forskere i antropologi og samfundsvidenskab samt aktører inden for udvikling og politik ang. problematikker inden for social forandring og udvikling, bl.a. i Afrika.

 

For flere oplysninger, KLIK HER