mandag d. 7. maj kl. 20 bliver den algeriske forfatter Kamel Daoud interviewet på det kongelige bibliotek

  • Interview på fransk – opsamlende oversættelse på dansk

Kamel Daoud er født i 1970 i Mesra i Algeriet og er en af de største nordafrikanske forfattere. Han arbejder som journalist på Quotidien d’Oran (hvor han i 8 år har arbejdet som chefredaktør). Han begyndte sin litterære karriere i 2011 med novellesamlingen Minotaire 504, som samme år blev udvalgt til Goncourt-prisen for noveller. I 2013 udgav han sin første roman Meursault, en modundersøgelse (Meursault, contre-enquête), som satte gang i hans karriere på den internationale forfatterscene,

Romanen, som i øvrigt vandt Goncourt-prisen og fik stor international presseomtale, er en slags fortsættelse af Den Fremmede af Albert Camus. Den omhandler en mand, som nat efter nat holder en monolog på en bar, og som viser sig at være broren til den berømte “Araber”, som blev dræbt af Camus’ Meursault. Denne araber, som hele vejen igennem Camus’ roman ikke har anden identitet end egenskabet “araber”, får i Daouds roman et navn (Moussa) og på den måde en eksistens. Gennem denne mystiske fortæller skildrer Kamel Daoud ligeledes desillusioneringerne, som politiseringen af islam førte med sig for algerierne.

Udover at være succesfuld forfatter er Kamel Daoud også en engageret journalist, som ikke giver efter for selvcensuren. Hans holdninger er stærke og polemiske og kan bl.a. ses i hans artikel i Le Monde, udgivet på baggrund af de mange seksuelle krænkelser nytårsaften i Köln i 2016.

Meursault, contre-enquête er udgivet på dansk på forlaget Turbine

Reservér din billet allerede nu HER!