Kulturnat

Få en lille bid af Frankrig på det franske institut i Studiestræde, hvor vi får besøg af den franske tegneserietegner Thierry Cappezzone, som tegner Rasmus Klump. Vi byder på musik, kortfilm i samarbejde med 60Seconds og Leap samt på lækre franske oste fra Lactalis. Du kan også få testet dit niveau i fransk af direktøren for instituttets franskkurser og vinde biografbilletter til vores filmfestival ”Franske Film Mandage” i Grand Teateret: https://www.grandteatret.dk/events/franske_film_mandage/

Kl. 18-22

Rasmus Klump på Instituttet

I anledningen af udgivelsen af det nye Rasmus Klump-album, Rasmus Klump på vulkaner (Forlaget Zoom: http://www.forlagetzoom.dk) kommer tegneren Thierry Capezzone og præsenterer sit værk for os og forklarer, hvordan man holder ”liv” i en 65 år gammel tegneseriefigur.

Efter studierne og hans debut i Frankrigs tegneserieverden (hvor han især har tegnet Smølferne) flyttede Thierry Capezzone (http://thierrycapezzone.dk) til Danmark for 20 år siden, hvor han skabte figuren H.C. Andersen junior, som har haft stor succes i boghandlerne. Han har ligeledes skrevet Daisy, en tegneserie direkte inspireret af Dronning Margrethes liv, samt mange andre titler, som I kan lære mere om på instituttet.

NB: Under Kulturnatten holder Thierry Capezzone tre oplæg: kl. 18.30, 19.30 og 20.30!

Påmindelse: Franske tegneserier i Danmark i efteråret!

Efter Rasmus Klumps og Thierry Capezzones besøg på Institut francais d. 13. oktober, bliver Riad Sattoufs tur til at besøge Danmark. Han holder et oplæg på det Kongelige Bibliotek d. 19. oktober, hvor han vil præsentere sin grafiske roman L’Arabe du futur, som har haft stor succes verden over. Derudover kommer tegneserietegneren Jean-Claude Mézières og præsenterer sit arbejde for sit danske publikum. Han har arbejdet meget med science-fiction, især gennem serien Valérian, og det er desuden ham, der har udarbejdet dekorationen for filmen Det Femte Element af Luc Besson (direkte inspireret af Valérian).