Skip to Content

15 sep / 12:30 - København

Forfatteren Olivier Guez i København

Olivier Guez prÆSENTERER sIn roman ”La disparition de Josef Mengele” (Renaudot PRISEN 2017) I CinEMATEKET LØRDAG D. 15. septembeR KL. 12.30

  • interview på engelsk efterfulgt af fremvisningen af filmen Marathon Man af John Schlesinger 

På sporet af nazistiske krigsforbrydere

Oliver Guez besøger København i forbindelse med festivalen Golden Days, hvis tema i år er « Historiens B-sider ». Han benytter lejligheden til at komme og fortælle os om den roman, som satte sit præg på den franske bogverden i 2017, og som nu er udkommet på dansk fra forlaget Bobo (Den Franske Bogcafés forlag).
Josef Mengele er på sørgelig vis berømt for de grusomheder, som han begik under 2. Verdenskrig. Han er kendt under øgenavnet « Dødens Engel » og var overlæge i Auschwitz mellem 1943 og 1945, inden han flygtede og forsvandt sporløst trods adskillige efterforskninger og talrige internationale arrestordre.
Hvordan kunne en sådan mand dø en naturlig død i 1979 på en brasiliansk strand uden nogen sinde at være blevet dømt?  Dette er et af de mysterier, som Olivier Guez forsøger at udrede i denne spændende litterære efterforskning, hvor han rekonstruere den rejse, som SS-lægen havde været på siden sin ankomst til Argentina i 1949.

Olivier Guez er født i 1974 i Strasbourg. Han er essayist, romanforfatter og freelance journalist for flere store internationale medier, heriblandt Le Monde og New York Times.
Hvad angår bogen La disparition de Josef Mengele, som krævede 3 års efterforskning og dokumentationssøgning, udtalte forfatteren i et interview i Le Monde i 2017: « Jeg levede med ham – med denne foragtelige person, som var af en abyssal middelmådighed. Jeg gik ind i ringen. Jeg bød ham trods. De første seks måneder hændte det, at jeg skreg hans navn om natten ».

Bestil en billet allerede nu ved at KLIKKE HER!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

OBS: Olivier Guez signerer bøger lørdag d. 15 september kl. 15:30 i Den Franske Bogcafé

– – – – – – – – – – – – – – – – 

Fotokredit © JF PAGA

Nyttige Informationer

Cinemateket

15 sep / 12:30

Gothersgade 55
1123 - København