Boris-Cyrulnik_2

Onsdag d. 11. september kl. 19.15 deltager Boris Cyrulnik i et arrangment (på engelsk) i Cinemateket.

Oplev den franske psykiater og forfatter Boris Cyrulnik (f. 1937) i samtale med journalisten Martin Krasnik. Cyrulniks selvbiografiske bestseller ‘Den farlige dreng’ handler om at overleve krigens rædsler (bl.a. mistede han sine jødiske forældre) ved at hage sig fast i de gode oplevelser – et eksempel på fænomenet ‘resiliens’. Cyrulnik taler både som case og som psykiater, om hvordan vi bearbejder traumer. Arrangementet er organiseret i samarbejde med Institut Français du Danemark, Golden Days og Gads Forlag.

Entrée: 50 kr.  og 35 kr. for medlemmer. Billetter købes på Cinemateket.dk.

NB: Boris Cyrulnik bliver også interviewet (på fransk) i den Franske Bogcafé torsdag d. 12. september kl. 15.00


Photo_Rancière_2

Fredag d. 13. september kl. 19 deltager Jacques Rancière i et arrangment (på engelsk) på det Kongelige Bibliotek.

Jacques Rancière besøger København i anledning af festivalen Golden Days og i forbindelse med den kommende danske udgivelse (Møller Forlag) af hans bog La haine de la démocratie (Hadet til demokratiet)

Jacques Rancière er født i 1940 og er nu professor emeritus ved Université de Paris VIII (Saint-Denis). Han er den sidste nulevende repræsentant for den såkaldte “French Theory” og er blandt Europas mest toneangivende filosoffer. Under Golden Days festivalen vil han optræde som dagens hovedtaler på det Kongelige Bibliotek ved et arrangement med temaet ”politik og filosofi.

Du kan købe billetter på Golden Days hjemmeside.