Alexis Ragougneau kommer og præsenterer sin roman ”Niels” (udvalgt til Goncourt 2017) på Cinemateket fredag d. 14. september kl. 19.30

  • Inteview på engelsk, efterfulgt af visning af filmen Un héros très discret af Jacques Audiard

Kollaboratørernes kulisser

I anledningen af festivalen Golden Days, hvor dette års tema er  “Historiens B-sider”, kommer den franske forfatter Alexis Ragougneau til Danmark og taler om den mest danske af alle franske romaner udgivet i 2017.

Niels Rasmussen er en dansk modstandshelt, som har ført en standhaftig krig mod tyskerne i sit hjemland. Efterkrigstiden er en leg for ham: en samvittighedsren fortid og en gravid kone. Det hele ændrer sig, da han i en fransk avis læser, at hans gamle dramatikerven Jean-François Canonnier er blevet sigtet for at samarbejde med fjenden og risikerer dødsstraf.  Niels beslutter sig for at efterforske sagen i Paris for at forstå, hvordan han uadskillige kammerat kan blive dømt for at opføre morsomme teaterstykker. Niels oplever efterkrigstidens kulisser, hvor dommere, som har givet højtideligt løfte i Vichy, dømmer tidligere kollaboratører, og hvor kvinder bliver kronraget af modstandfolket i 25. time…

Alexis Ragougneau (født 1973) har udgivet utallige teaterstykker, inden han gav sig i kast med romanerne med to krimier, La Madonne de Notre-Dame (2014) og Évangile pour un gueux (2016), i hvilke han udforsker dele af Paris, som er ukendte for turister. “Niels” er en historisk roman udgivet i 2017 af forlaget Vivianne Hamy, som har opnået stor succes, bl.a. i de franske medier, og er blevet udvalgt til den præstitiøse Goncourt-pris.

“Niels” er en del af de litterære værker, som bliver præsenteret på hjemmesiden texte-tekst.com, hvis formål er at udbrede kendskabet til franske og tyske forfattere, som endnu ikke er blevet oversat til dansk.

Bestil din billet allerede nu HER!

– – – – – – – – – – – – – – –

OBS: Alexis Ragougneau signerer bøger lørdag d. 15 september kl. 15:00 i Den Franske Bogcafé

– – – – – – – – – – – – – – –

Foto: © Sebastien Leban