Hvis du ikke nåede dem, mens de gik i biografen kommer der her en chance til :

120 slag i minuttet af Robin Campillo 

En fransk aktivistgruppe arbejder målrettet på at forbedre forholdene for aids-ramte. De aids-ramte insisterer på at leve livet, og vi kommer som publikum helt tæt på, både mentalt og i sengen. Sjældent er afskeden med en kær ven og sorgbearbejdelsen herefter skildret så smukt som her. ‘120 slag i minuttet’ er en vellykket blanding af agiterende aktivistfilm og et sansebombardement af musik, erotik og raves.

Medvirkende: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinarts
Originaltitel: 120 battements par minute
Instruktør: Robin Campillo
Frankrig, 2017
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

 

Frantz af François Ozon

Unge Anna sørger over sin forlovede Frantz’ død i kamp under 1. verdenskrig. Hun bor nu sammen med Frantz’ forældre i en lille tysk by, hvor hun dagligt kan besøge gravstedet og fælde blomster og tårer. Til sin forundring møder hun en fremmed ung mand ved gravstedet. Også han er svært ked af det, men hvem er han? Ozons smukke kærlighedsdrama er nuancerigt og drømmende.

Medvirkende: Paula Beer, Pierre Niney, Cyrielle Clair, Johann von Bülow
Instruktør: François Ozon
Frankrig, Tyskland, 2016
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Lumière af Thierry Frémaux

Brødrene Lumière foreviste film for første gang i 1895. Men hvilke film viste de? Hvordan så filmene ud? Hvad handlede de om? Lederen af filmfestivalen i Cannes, Thierry Frémaux, har samlet ikke mindre end 114 af de små film fra filmens pionér-tid og restaureret dem digitalt, og hans smittende formidling viser, hvor fremsynede brødrerne var. En både teknisk fascinerende og alment oplysende rundtur i Frankrig omkring år 1900.

Instruktør: Thierry Frémaux
Frankrig, 2016
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år