Den fransk-tyske filminstruktør Max Ophüls var en mester i både drama og æstetik og kendt for sine blændende kærlighedshistorier og virtuose kamerabevægelser. Oplev seks af hans bedste film i marts og april i Cinemateket.

Max Ophüls’ kamera er i ustandselig bevægelse – gennem luksuriøse dekorationer og spejlsale fyldt med lys, ned ad store trapper eller strejfende om i øde gader og stræder. Hver gang kameraet bevæger sig, skabes en ny billedkomposition. Ophüls’ virtuose stil med ekvilibristiske traveling shots og fejende kranture imponerer selv i en tid med steadicam og computer-genererede billeder.
Max Ophüls (1902-1957) blev tidligere betragtet som en instruktør, der overbetonede stil på bekostning af indhold. Hans film blev lidt nedladende betegnet som sentimentale historier fra en svunden tid. Især to forhold har bidraget til en revurdering af Ophüls’ værker: udviklingen af auteur-kritikken i 1960’erne og kvindebevægelsen i 1970’erne.

Serien under navnet “Den kvindelige synsvinkel” er realiseret i samarbejde med Goethe Institut Dänemark og Institut français. Læs mere her og se programmet herunder:

Fredag 8. marts
19:00

BILLETTER

 
 

Torsdag 14. marts
16:45

BILLETTER

 

Lørdag 16. marts
19:15

BILLETTER

 

Lørdag 16. marts
21:30

BILLETTER