Med udgangspunkt i screening af molekyler fra det nationale, kemiske bibliotek har forskere fra Kemisk Institut i Nice (CNRS-Université Côte d’Azur) og ARNA laboratoriet i Bordeaux (CNRS-INSERM-Université de Bordeaux) opdaget en molekylefamilie, som er i stand til at blokere profilerationen af kræftceller. Dette arbejde, som forudser en ny metode til behandling af mavekræft, er publiceret i tidskriftet Scientific Reports.

Blandt forskerne, som er involverede i denne opdagelse, er det værd at nævne Dr. Maria DUCA, CNRS forsker ved Kemisk Institut i Nice fra Côte d’Azur Universitetet, som i 2016 var en af vinderne af IFDs forskningsstøtteprogram Blåtand. Under sit ophold i Danmark besøgte hun flere danske forskningslaboratorier (Centre for Biopharmaceuticals og Center for Non-Coding RNAs in Technology and Health på Københavns Universitet, samt Institut for Biokemi og Molekylær Biologi på Syddansk Universitet).

Interview med Maria Duca kan høres på følgende link.

For yderligere information:

Modulation of oncogenic miRNA biogenesis using functionalized polyamines, Cathy Staedel, Thi Phuong Anh Tran, Julie Giraud, Fabien Darfeuille, Audrey Di Giorgio, Nicolas J. Tourasse, Franck Salin, Philippe Uriac, and Maria Duca, Scientific Reports, Januar 2018