Netværket med Alliances Françaises i Danmark mødtes lørdag d. 8. september 2018 på Institut français du Danemark på Henrik Jørgensens initiativ, formand for Alliance Française i København.

Frankrigs nye ambassadør, Caroline Ferrari, og Institut français’ direktør, Thomas Wagner, havde fornøjelsen af at deltage i mødet med Alliance Française’ repræsentanter fra hele landet. Ambassadøren understregede Alliance française’ vigtige rolle i udbredelsen af fransk sprog og kultur i hele verden, ikke mindst i Danmark.

Besøget af Frankrigs præsident d. 28.-29. august 2018 fremhævede de stærke bånd mellem de to lande samt danskernes interesse for det franske sprog og kultur. Frankrigs Ambassade og Institut français støtter og står til rådighed for alliancernes indsats for at styrke og forstørre antallet af frankofile danskere.

Formændene for Alliances Françaises i København, Aarhus, Viborg, Fredericia, Aabenraa, Odense, Frederikshavn,  Roskilde, Helsingør og Sønderborg fik efterfølgende muligheden for at networke og udveksle erfaringer og udfordringer i forbindelse med udbredelsen af fransk kultur i Danmark.