FFM: ‘Bande de filles’ (Girlhood) af Céline Sciamma

FFM: ‘Bande de filles’ (Girlhood) af Céline Sciamma

FFM: ‘Bande de filles’ (Girlhood) af Céline Sciamma

Grand Teatret, ØSt for Paradis
den 1. december 2014

Mandag den 1. december kl. 19.00 i Grand Teatret og Øst for Paradis / Forpremiere i samarbejde med Reel Pictures.

Bande de filles

Céline Sciamma er en instruktør med et helt særligt og meget følsomt blik for unge menneskers identitetskriser. Forgængeren ’Tomboy’ varslede noget stort, som indfries med ’Girlhood’, der på overfladen kunne ligne en klassisk historie om livet i Paris’ betændte forstadsghettoer, men som hen ad vejen viser sig at stikke langt dybere. Marieme er en outsider, der slås med et turbulent hjemmeliv, en uforstående skole og ghettoens junglelov. Hun drages af en gruppe street-smarte piger, der spyr om sig med giftige replikker og som ikke behøver mange undskyldninger for at skride til korporligheder. Den hårdkogte pigegruppe bliver dog kun et skridt på vejen i Mariemes udvikling, der undervejs vokser ud over sit fint nuancerede karakterstudie og i tilgift ikke kun går i clinch med sociale uligheder, men også udstiller de racemæssige udfordringer i dagens franske samfund.

Instruktør: Céline Sciamma

Medvirkende: Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh, Marietou Touré m.fl.

Drama, 112 minutter
Fransk tale, dansk tekst

Logos-bloc-WEB

Kommende arrangementer

Franske film på CPH PIX og Buster
Flere biografer
fra d. 27. oktober til d. 9. november 2016
UNDERGROUND CINEMA: GAELLE ROUARD PRÆSENTERER
Husets biograf
den 1. november 2016
Franske Film Mandage
Grand Teatret, Øst for Paradis
fra d. 19. september til d. 5. december 2016