Forfatteren Boualem Sansal i København

Forfatteren Boualem Sansal i København

Forfatteren Boualem Sansal i København

Det Franske institut / Bibliotek
den 1. september 2014

Mandag d. 1. september kl. 17.00 bliver den algierske forfatter Boualem Sansal interviewet på det Franske institut (bibliotek).

- interviewet foregår på fransk -

Humanisme og fritænkning præger forfatteren Boualem Sansal, som blev født i 1949 i Theniet El Had i Algeriet. Med en ingeniøruddannelse og en Ph.d i økonomi har han bestridt en lang række erhverv bl.a. i det algierske Industriministerium, som han imidlertid blev fyret fra på grund af sine holdninger til landets oficielle sprogpolitik. Han begyndte først at skrive relativt sent og udgav sin første roman, Le Serment des barbares, som 50-årig, selv om hans forfatterven Rachid Mimouni (1945-1995) i lang tid havde opfordret ham til at skrive. Selv om han i sit hjemland er underlagt censur på grund af sit politiske engagement, regnes han i dag for en af de vigtigste repræsentanter for den samtidige magrebinske litteratur med et omfattende forfatterskab hvoraf to romaner er udkommet på dansk, Le Village de l’Allemand (Tyskerens landsby, Turbine forlag, 2012) og Rue Darwin (Tilbage til rue Darwin, Turbine forlag, 2013). Begge romaner har modtaget en lang række litterære pris.

Fri entré – tilmelding er obligatorisk: klik her

Udgivelsen af Tyskerens landsby og Tilbage til Rue Darwin er blevet støttet af det Franske institut.

Boualem Sansal optræder i Århus lørdag d. 30. august kl. 11.50 i anledning af festivalen Vild Med Ord , som han er inviteret til i samarbejde med SLC (Société danoise de Littérature Contemporaine en langue française).