Udstilling – “Degas’ metode”

Udstilling – “Degas’ metode”

Udstilling – “Degas’ metode”

Ny Carlsberg Glyptotek
fra d. 7. juni til d. 1. september 2013

Udstilling: 7.6. – 1.9. 2013
Udstillingen Degas’ metode fokuserer på nogle af de grundlæggende udfordringer  den franske maler Edgar Degas  (1834-1917)  arbejdede med på tværs af forskellige motiver, teknikker og uafhængigt af kronologi. Sommerens udstilling præsenterer en perlerække af værker, indlånt fra internationale museer og samlinger. Tilsammen vil værkerne præsentere Degas’ kunstneriske vision i tegning, maleri og skulptur. Degas er en af fransk kunst absolutte mestre og arbejder i samme periode, som ‘Impressionismen’ opstår og hans værk står i dag som et dokument over en af moderne tids mest radikale kunstnere.

Degas’ metode indeholder forskningsresultater indhentet ved hjælp af de nyeste konserveringstekniske metoder. Glyptoteket har i samarbejde med National Gallery of Art, Washington og CATS – Centre for Art Technological Studies and Conservation på Statens Museum for Kunst, gennemført tekniske analyser af Degas arbejdsproces. Hvordan arbejder han – hvordan er Degas original?

For flere oplysninger

Kommende arrangementer

Théodore Rousseau: Ustyrlig natur
Ny Carlsberg Glyptotek
fra d. 13. oktober til d. 8. januar 2017
Louise Bourgeois – Structures of Existence: The Cells
Louisiana - Museum for moderne kunst
fra d. 13. oktober til d. 27. februar 2017
Flygtige øjeblikke
Statens Museum fr Kunst
fra d. 22. september til d. 15. januar 2017