Udstilling – “Degas’ metode”

Udstilling – “Degas’ metode”

Udstilling – “Degas’ metode”

Ny Carlsberg Glyptotek
fra d. 7. juni til d. 1. september 2013

Udstilling: 7.6. – 1.9. 2013
Udstillingen Degas’ metode fokuserer på nogle af de grundlæggende udfordringer  den franske maler Edgar Degas  (1834-1917)  arbejdede med på tværs af forskellige motiver, teknikker og uafhængigt af kronologi. Sommerens udstilling præsenterer en perlerække af værker, indlånt fra internationale museer og samlinger. Tilsammen vil værkerne præsentere Degas’ kunstneriske vision i tegning, maleri og skulptur. Degas er en af fransk kunst absolutte mestre og arbejder i samme periode, som ‘Impressionismen’ opstår og hans værk står i dag som et dokument over en af moderne tids mest radikale kunstnere.

Degas’ metode indeholder forskningsresultater indhentet ved hjælp af de nyeste konserveringstekniske metoder. Glyptoteket har i samarbejde med National Gallery of Art, Washington og CATS – Centre for Art Technological Studies and Conservation på Statens Museum for Kunst, gennemført tekniske analyser af Degas arbejdsproces. Hvordan arbejder han – hvordan er Degas original?

For flere oplysninger

Kommende arrangementer

Fotoudstilling: “Indvielsen-den danske stamme” af Lauréline Gormsen Démonet
Byens Hegn-Rådhuspladsen
fra d. 3. juni til d. 3. december 2016
Udstilling med den franske designer Samuel Accoceberry på Institut français
Institut français du Danemark
fra d. 27. maj til d. 8. juli 2016
MISES EN SCENE af Josette Gestin
Institut français du Danemark
fra d. 13. maj til d. 30. juni 2016