Udstilling “Life Clock” i Den Frie Udstillingsbyging

Udstilling “Life Clock” i Den Frie Udstillingsbyging

Udstilling “Life Clock” i Den Frie Udstillingsbyging

Den frie udstillingsbygning, København
fra d. 22. juni til d. 12. august 2012

LIFE CLOCK er kurateret af kunstnergruppen A Kassen. Hver sommer inviterer Den Frie Udstillingsbygning en eller flere kunstnere til at kuratere sommerens udstilling, der skal sætte fokus på de nyeste tendenser i samtidskunsten. I år er det A Kassen, der giver deres bud på, hvor den interessante kunst kommer fra lige nu. 12 udenlandske og danske kunstnere er inviteret til at deltage i udstillingen.

Udstillingens titel er hentet fra et af værkerne på udstillingen, Life Clock, af den franske kunstner Bertrand Planes. Værket er et ur, som adskiller sig fra normale ure ved ikke at vise tiden som timer og minutter, men i stedet tæller år og alder beregnet ud fra den gennemsnitlige levealder for en franskmand. Uret er justeret og timingen gearet ned, så det er 54.800 gange langsommere end et normalt ur, og klokkeslættet følger kunstnerens egen alder. Med et helt enkelt greb, ændrer Bertrand Planes vores registrering af tid fra at være anonym, kollektiv og ikke nødvendigvis betydningsgivende, til et vanitas motiv og en personlig påmindelse om livets forgængelighed.

DELTAGENDE KUNSTNERE:
Honey Biba Beckerlee (DK), Julius Von Bismarck (DE) og Julian Charriere (FR/CH), Torben Christensen (DK), Cyprien Gaillard (FR), Robin Gommel (DE), Anna Molska (PL), Simon Dybbroe Møller (DK), Bertrand Planes (FR), Att Poomtangon (TH), Wilfredo Prieto (CU), Troels Sandegaard og Ebbe Stub Wittrup (DK) og From The Confected Video Archive of Kling & Bang Gallerí: Hekla Dögg Jónsdóttir, Loji Höskuldsson og Úlfur Grönvold (IS).

KURATERET AF:
A Kassen

Læs mere

Kommende arrangementer

Théodore Rousseau: Ustyrlig natur
Ny Carlsberg Glyptotek
fra d. 13. oktober til d. 8. januar 2017
Louise Bourgeois – Structures of Existence: The Cells
Louisiana - Museum for moderne kunst
fra d. 13. oktober til d. 27. februar 2017
Flygtige øjeblikke
Statens Museum fr Kunst
fra d. 22. september til d. 15. januar 2017